Mangold- och tomatpaj
Ingredienser:
Pajdeg:
3dl bovetemjöl
125g smör
2 msk vatten
Fyllning:
1 knippe mangold, ca 10-15 blad
1 liten påse västerbottenost
Färsk tomat
Färska örter: persilja, oregano, timjan, rosmarin och gräslök.
Äggstanning:
4 ägg
2 dl havremjölk
Gör så här:
Mät upp mjölet och skär smöret i bitar. Arbeta in smöret i mjölet, häll på vattnet och arbeta till en deg. Baka ut i en pajform (ca 25cm diameter), och ställ i kylen 30min. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Dela den färska mangolden i blad och skaft för sig. Förväll skaften först en minut innan du lägger i bladen och förväller allt tillsammans i ytterligare 2 minuter. Sila av och fördela i pajskalet. Finhacka de färska örterna och strö över mangolden. Sprid över osten och peppra. Förbered äggstanningen: blanda sönder äggen lätt med en gaffel tillsammans och blanda ihop med mjölken och häll blandningen i pajskalet. Dekorera med tomatskivor och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.