Gluten- och laktosfri ostpaj

 
 

Ingredienser:

125g smör

2dl bovetemjöl (Risenta)

1dl Semper fin mjölmix glutenfri

3 msk kallt vatten

3 ägg

2 dl laktosfri grädde eller havregrädde

150-200g riven västerbottenost (eller annan lagrad ost t.ex. prästost)

Salt och peppar

 

Gör så här:

Mät upp mjölet och skär smöret i bitar. Arbeta in smöret i mjölet, häll på vattnet och arbeta till en deg. Baka ut i en pajform (ca 25cm diameter), och ställ i kylen 30min. Sätt ugnen på 200 grader.  Förgrädda pajskalet 10 minuter.

Förbered under tiden fyllningen: blanda sönder äggen lätt med en gaffel tillsammans med salt och peppar och blanda ihop med grädden. Rör ner den rivna osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.

 

Serveringsförslag:

Servera t.ex. med en sallad av gröna blad, tomat, gurka, paprika och rädisor.

Dressing: Lika delar av vitlök+chiliolja (egen eller Zetas) och balsamvinäger, senap, salt, peppar och oregano.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0