Pizza

 
 

(1 stor eller 2 små)

 

Ingredienser:

4 dl Semper glutenfri brödmix (fin)

25g torrjäst

1,5 dl ljummet vatten

0,5 tsk salt

2 msk olja

 

Gör så här:

Blanda mjöl och torrjäst i en skål. I degbunken, blanda salt, olja och ljummet vatten (ca 50 grader). Blanda ner mjölblandningen och mixa till en deg. Låt jäsa i 30 minuter. Baka ut på bakplåtspapper på en plåt till en stor eller två små pizzor och lägg på ingredienserna. Baka i ugn 225 grader 20 minuter.

 

Förslag på topping:

Tomatsås (passerade tomater, salt, peppar, oregano, basilika) aubergine, zucchini, färska tomater, paprika, oliver, fetaost (<1/100 laktos), färsk basilika…, riven ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0