Tapas

 

 

  • Spanska potatisomelett / tortilla de patata (se recept)
  • Pa amb tomaqet: Rostat glutenfritt bröd med tomat (se recept)
  • Tomat och fetaostsallad (se recept)
  • Gröna och svarta oliver
  • Ost (tex Manchego)
  • Stekt halloumi (ospanskt men gott) (<1/100 laktos)
  • Grönsallad (inte heller så spansk)

 

Pa amb tomaquet (katalanska tomatbröd)

 

Ingredienser:

Rostat vitt bröd, t.ex. Fria Vita glutenfria

Mogna tomater

Olivolja

Salt

 

Gör så här:

Variant 1: Dela tomaten i två delar och gnugga snittytan mot det rostade brödet. Ringla på olivolja och salta. Gott till potatistortilla, manchegoost, …

 

Variant 2: Dela tomaten i två och riv tomatköttet på fint rivgärn. Släng skalen. Blanda med olivolja och salt och bred på det rostade brödet (på bild).

 

För den som gillar vitlök, kan man byta ut den vanliga olivoljan mot vitlöksolja (hemmagjord).

 

Tomat och fetaostsallad

 

Ingrendienser:

Tomat

Fetaost (<1/100 laktos)

Oregano

 

Gör så här:

Skär tomat och fetaost i bitar. Krydda med oregano. Servera med olja, vinäger och salt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0